Uldtoj.dk’s miljøpolitik

Hos Uldtoj.dk er miljø, klima og økologi noget vi tager seriøst. Vi har kun én klode og den skal vi overdrage til vores kære små unger en dag. Det hjælper ikke noget vi forkæler dem med gaver nu, hvis det medfører at den største gave af dem alle, et rent miljø og en grøn  klode, er ødelagt når de bliver voksne. De har også ret til rent drikkevand i hanen uden kemikalier og gifte.

Derfor prøver vi at vælge tøjmærker der på den ene eller anden måde har nogle minimumskrav til fremstilling af tøjet. Mange af de mærker vi fører, har derfor en certificering af den ene eller anden slags. For os betyder det ikke så meget hvilken certificering det er. Det vigtige er, at der er fokus på miljø. Vi har tøj som er certificeret med Svanemærket, EcoLabel, GOTS og senest er Engel tøj kommet i IVN certificering. Der er selvfølgelig gradsmæssige forskelle mellem disse, men fælles for dem alle er, at der er fokus på kemi, miljø og økologi.

Vi ved godt at det både er ret dyrt at købe en certificering og at det kan være administrativt besværligt at få og opretholde disse certificeringer. Der skal laves meget dokumentation og tests. Derfor vil vi ikke afvise leverandører, der ikke er gået all in. Så længe vi kan se der er vilje og forsøg, så er vi på bølgelængde. Vi taler altid med leverandører om dette når vi mødes, så de ved det er vores fokus.

Derfor markerer vi også alt tøj på shoppen med en certificering hvis der er en på den pågældende vare. Så er det nemlig også nemmere for dig, at vælge varer som er fremstillet miljøvenligt.

Vores materialer

Det er selvfølgelig ikke kun tøjet som betyder noget. Også som forretning prøver vi at gøre en forskel. Vi bruger mange resourcer til at pakke og sende ordrer. Derfor har vi også fokus på hvad det er vi køber.

Printerpapir

Vi køber altid printerpapir, som er enten EcoLabel eller Svanemærket. Vi prøver at minimere brugen af print, og afskåret papir fra for eksempel adresselabel, bliver brugt til notespapir, så intet går til spilde.

Pakkekasser

Vi ønsker at en pakke skal se godt ud. Du som kunde skal modtage noget lækkert. Derfor pakker vi i kasser. De kasser vi bruger er alle FSC-certificeret. Det betyder de er fremstillet af miljøvenligt materiale.

Postkort

Postkort som sendes med pakker er fremstillet af genbrugspapir

Papkassefyld

Vi vælger altid mindst mulige papkasse til at sende i. Så sendes der mindst muligt luft rundt med lastbiler. Alligevel kan det ske at der er meget luft i kassen, så indholdet kan vælte rundt. Derfor fylder vi somme tider lidt kassefyld i. Dette fyld ligner plastik men er faktik et restprodukt fra majs. Det er fremstillet af økologisk majsgranulat og laves til skum ved hjælp af vanddamp. Det kan smides i skraldespanden eller tilmed på kompostbunken, da det er 100% nedbrydeligt.

Postposer

Somme tider sender vi i en postpose. Eller hvis du skal returnere en vare, er det sådan en vi sender dig til at returnere i. Disse postposer er fremstillet af genbrugsplast af typen LDPE. Når disse brændes på forbrændingsanlæget, så bliver de til vand og kuldioxid. De indeholder ingen tungmetaller eller andre naturskadelige stoffer.

Vi gør hvad vi kan, men er ikke fanatikere. Det vil sige at vi vægter miljøet ret højt, men vi ønsker også, at du skal modtage en pakke, som ser godt ud og som ikke er mast eller ødelagt undervejs. Vi er hele tiden på jagt efter bedre og mere miljøvenlige måder at håndtere ordrer og pakker på. Ovenstående er ikke målet men starten.

Lad os passe på kloden sammen så vores børn ikke skal leve i vores skidt!

Vh

Jens

Bestil inden 9 og hav pakken i morgen

Vi sender alle GLS-pakker hverdage kl. 9. GLS leverer 98% af alle pakker dagen efter.

60 dages returret

Fortryd i 60 dage. Byt i 365 dage

Gratis retur ved nyt køb

Returnerer du dine varer, modtager du en rabatkode på 39 kr. som er gyldig til køb i 1 år

Fri fragt over 399,-

Køb for over 399 kr og få gratis levering til GLS pakkeshop